ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


Ονομάζομαι Ελένη Πανά και θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην ιστοσελίδα αυτή που αφορά την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων.

Σπούδασα Χημεία στην Ελλάδα και στο Βέλγιο και είμαι απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με τα τρόφιμα τα τελευταία 20 χρόνια μέσα από τους τομείς της Διασφάλισης Ποιότητας (QA), καθώς και της Έρευνας & Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων (R&D). Είμαι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εκπαιδευτών Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων του ΕΦΕΤ (Αρ.Μητρώου 3420401507)

Θέματα με τα οποία έχω ασχοληθεί:

  • Σχεδιασμός, εγκατάσταση και εφαρμογή Συστημάτων Ασφάλειας Τροφίμων (ISO22000, FSSC22000, HACCPCodexAlimentarius)
  • Παροχή συμβουλών για την ορθή επισήμανση των τροφίμων με βάση την νομοθεσία, για την Ελλάδα και το εξωτερικό: συμβουλές σχετικά με τους περιορισμούς των αναγραφόμενων στο προϊόν, αλλά και άλλων πληροφοριών που μπορούν να δώσουν επιπρόσθετη αξία.
  • Υποστήριξη σε θέματα αγορανομικών παραβάσεων με συμμετοχή στον σχεδιασμό της υπερασπιστικής γραμμής σε συνεργασία με το νομικό τμήμα, καθώς και με την φυσική παρουσία μου στο δικαστήριο ως μάρτυρας.
  • Εκπροσώπηση στις κρατικές αρχές και Αντιπροσώπευση στην Χημική Υπηρεσία (κατ΄ έφεση εξέταση του δείγματος).
  • Εκπαίδευση του προσωπικού για την τήρηση των κανόνων ορθής υγιεινής πρακτικής και προετοιμασία για επιθεωρήσεις ανεξάρτητου φορέα ή πιθανούς κρατικούς ελέγχους.
  • Επιθεώρηση εγκαταστάσεων (επιθεωρήσεις 2ου μέρους) για την εφαρμογή των Κανόνων Ορθής Βιομηχανικής (GMP) και Ορθής Υγιεινής Πρακτικής (GHP) και Συστημάτων Ασφάλειας Τροφίμων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Αυστρία, Ιρλανδία, κ.άλ.)

Χάρις στην πολυετή επαγγελματική μου γνώση και εμπειρία σε θέματα οργάνωσης συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και σε συνεργασία με το δίκτυο συνεργατών μου, μπορώ να παρέχω ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις τροφίμων με ιδιαίτερη έμφαση σε μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.