ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 178/2002
για τον καθορισμό των γενικών αρχών και απαιτήσεων της νομοθεσίας για τα τρόφιμα, για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων και τον καθορισμό διαδικασιών σε θέματα ασφαλείας των τροφίμων
Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 852/2004
για την υγιεινή των τροφίμων
Αριθμ. Υ1γ/Γ.Π./οικ. 47829
υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων/ ποτών και άλλες διατάξεις
Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1169/2011
σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές
Κανονισμός (ΕΚ) 853/2004
Για τον καθορισμό ειδικών κανόνων υγιεινής για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης
Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 2073/2005
περί μικροβιολογικών κριτηρίων για τα τρόφιμα
Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1441/2007
για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2073/2005 της Επιτροπής περί μικροβιολογικών κριτηρίων για τα τρόφιμα
Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1881/2006
για καθορισμό μέγιστων επιτρεπτών επιπέδων για ορισμένες ουσίες οι οποίες επιμολύνουν τα τρόφιμα
Κανονισμός (ΕΚ) 432/2012
σχετικά με την θέσπιση καταλόγου επιτρεπομένων ισχυρισμών υγείας που διατυπώνονται για τα προϊόντα
Κανονισμός (ΕΚ) 1924/2006 διορθωτικά
διορθωτικό στον Κανονισμό (ΕΚ) 1924/2006 σχετικά με τους ισχυρισμούς διατροφής & υγείας που διατυπώνονται στα τρόφιμα