Παγωτό: Ισχυρισμοί Διατροφής και Υγείας

Παγωτό, το παγωμένο γλύκισμα, λαχταριστό, ιδιαίτερα  τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες,  μας γεμίζει τύψεις λόγω της υψηλής θερμιδικής του αξίας.  Έχει όμως μόνο αρνητικά; Ποιους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε; Σύμφωνα με το Κώδικα Τροφίμων και Ποτών παγωτό είναι το προϊόν που παράγεται με κατάψυξη και στην συνέχεια, αποθηκεύεται, διακινείται, μεταφέρεται, διανέμεται και καταναλώνεται ως κατεψυγμένο προϊόν. Πολλές δε κατηγορίες παγωτών περιγράφονται ανάλογα με την περιεκτικότητα του σε λιπαρά, σε γάλα, φρούτα, κ.άλ. Επιλέξτε εδώ για να διαβάσετε το άρθρο.